O nama

Poliklinika za bolesti dišnog sustava osnovana je u prosincu 1994.g. i prvo sjedište imala je u Medulićevoj 36. Od početka 1996.g. radimo na adresi Prilaz baruna Filipovića 11.

Ustanova je definirana kao izvanbolnička polikliničko-konzilijarna pulmološka ustanova. Tijekom 15 godina uspjeli smo zahvaljujući Gradskom uredu za zdravstvo, opremiti ustanovu najkvalitetnijom radiološkom i pulmološkom aparaturom.

Kod nas se pacijenti mogu pregledati putem specijalističke uputnice. Radi što bolje dostupnosti našim korisnicima osim Centralne ambulante u Prilazu baruna Filipovića, radi i jedna područne ambulante  u Sesvetama u Ninskoj 11. Bez obzira što smo gradska ustanova, kod nas pulmološku obradu mogu obaviti osobe iz bilo koje hrvatske županije. Tijekom 2006.g. imali smo pacijente iz svih županija lijepe naše. Godišnje se kod nas obavi oko 10.000 pregleda i oko 25.000 pretraga.

Prvi u Hrvatskoj 1995.g. organiziramo edukaciju bolesnika starijih od 18 godina koji boluju od astme ili KOPBa. Organiziramo i edukaciju liječnika, medicinskih sestara i fizioterapeuta o najčešćoj pulmološkoj patologiji s kojom se medicinski djelatnici najčešće susreću. Baza smo za edukaciju studenata Zdravstvenog veleučilišta iz Zagreba iz područja kardiorespiratorne fizioterapije. U dane obilježavanja borbe protiv pušenja, astme, KOPB ili tuberkuloze, brige za zdravlje pružamo općoj populaciji besplatne preglede, spirometriju, te savjete o zdravom življenju.

Unutarnje ustrojstvo ustanove
Poliklinika obavlja poslove zdravstvene zaštite iz svoje djelatnosti kao medicinski jedinstveno ustrojena poliklinika.

Administrativno-tehničke poslove obavljaju Zajedničke službe organizirane u slijedeće odjele:
1. Odjel za pravne, kadrovske i opće poslove
2. Odjel računovodstva

Ravnateljstvo Poliklinike čine:
– ravnatelj,
– zamjenik ravnatelja.
Polikliniku predstavlja i zastupa ravnatelj Radovan Zrilić, dr.med., spec.internist i pulmolog (tel: 01/3776-043)
Zamjenik ravnatelja: Dragica Jušćak-Stipančić, dr.med., specijalistica pneumoftizeologije i uže specijalnosti pulmologije

Pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite: Elizabeta Mesić, dr.med., spec. radiolog

Glavna sestra: Mirjana Blažić, prvostupnica sestrinstva

Zakone i ostale propise koji se odnose na područje rada možete pogledati na stranicama Ministarstva zdravstva.

Zakone i propise također možete pogledati i na stranicama HZZO-a.